Υλικό

Σχετικά άρθρα και βίντεο (Προσοχή: ορισμένοι από τους συνδέσμους που ακολουθούν είναι προς εξωτερικούς ιστοτόπους και πιθανά το περιεχόμενό τους να μην είναι προσβάσιμο σε όσους κάνουν χρήση εξοπλισμού υποστηρικτικής τεχνολογίας):

Βίντεο

Δημοσιεύσεις - έντυπο υλικό

Σημαντικές πρωτοβουλίες

  • 25 Ιουλίου 2013. Η Σχολή συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση για την αποδοχή των σκύλων-οδηγών τυφλών από τoυς οδηγούς-ταξί.
  • 26 Απριλίου 2013. Η σημασία της προσβασιμότητας του διαδικτύου αρχίζει πλέον να αποτυπώνεται έμπρακτα και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στην τιμητική πρόσκληση να επισκεφτεί η ομάδα της Σχολής “Λάρα“ την Πέμπτη 25 Απριλίου το Ευρωκοινοβούλιο, είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε από κοντά την πρόοδο που συντελείται στο συγκεκριμένο θέμα από τον Ευρωβουλευτή κο Χατζημαρκάκη. Με το δίπτυχό του «όραμα και πραγματισμός», το οποίο ταυτίζεται με τις μακροχρόνιες προσπάθειες του αναπηρικού κινήματος, δημιουργείται μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να προσφερθεί διέξοδος στο πρόβλημα της απροσπελασιμότητας των διαδικτυακών υπηρεσιών, με έμφαση εκείνες του δημοσίου. Έχει τη συμπαράσταση και την όποια βοήθειά μας στο δύσκολο αυτό έργο που έχει αναλάβει. Δείτε το υλικό από την συμμετοχή μας στις 25/4/13 στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
  • 1 Σεπτεμβρίου 2011. Θέλοντας να υιοθετηθεί στην πράξη ο Νόμος 3668/2010, η Σχολή αναλαμβάνει πρωτοβουλία ενημέρωσης προς καταστηματάρχες και διάφορους παροχείς υπηρεσίων για το ότι ο Σκύλος - Οδηγός Τυφλών πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές και για το λόγο αυτό θα πρέπει να επιτρέπεται η είσοδός του με τον τυφλό ή το άτομο με αναπηρία στους χώρους τους. Παρότι στην Ελλάδα υπάρχουν λιγοστοί Σκύλοι - Οδηγοί Τυφλών, μπορείτε και εσείς να βοηθήσετε σε αυτή την εκστρατεία, η οποία δίνει ένα μήνυμα για τις προόδους της χώρας μας στο εξωτερικό, χρησιμοποιώντας το σχετικό σήμα της εκστρατείας.

Φωτογραφικό υλικό

Ημερίδες / Διαλέξεις / Συνέδρια

  • Οκτώβριος 2013 – Αθήνα: Διεθνή Έκθεση Σκύλων “International Dog Festival – Athens 2013” στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό στο Ελληνικό με χορηγία της Royal Canin Hellas και τη συνεργασία του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδας.
  • Ιούνιος 2013 – Αθήνα: Παρουσίαση της Σχολής Σκύλων-Οδηγών ‘Λάρα’ στη Λεόντειο με την υποστήριξη της Royal Canin Hellas.
  • Ιούλιος 2007 – Αθήνα: Διάλεξη με τίτλο: ‘Εμπειρίες, Συμπεράσματα και Προβληματισμοί από τη Χρήστη ενός Σκύλου-Οδηγού στην Ελλάδα’, στην ημερίδα «Introducing Guide Dogs», που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών.
  • Δεκέμβριος 2007 – Ηράκλειο Κρήτης: Διάλεξη με τίτλο: ‘Εισαγωγή στη Χρήση Σκύλων-Βοηθείας για ΑμεΑ: Η ιστορία της Λάρας’. Την ημερίδα διοργάνωσε ο Ροταριανός Σύνδεσμος Ηρακλείου.
  • Ιούλιος 2008 – Ηράκλειο Κρήτης: Διάλεξη με θέμα τους Σκύλους-Οδηγούς στο gala της Ζωόφιλης Δράσης Ηρακλείου.
  • Νοέμβριος 2008 – Παν/μιο Μακεδονία Θεσ/νίκη: Διάλεξη με θέμα τους Σκύλους-Οδηγούς.