Οι Σκύλοι και οι άνθρωποι της Λάρα

Οι

Εκπαιδευόμενοι σκύλοι-οδηγοί τυφλών


Ο Μπαμπού (Babbu)

Babbu
Ο Μπαμπού, είναι ένα σοκολατί Labrador-Retriever 12 μηνών και κοινωνικοποιείται με τον ανάδοχο εθελοντή μας, Thomas Helbig στην Αθήνα.


Η Ράβα (Rava)

Rava
Η Ράβα, είναι μια σοκολατί κουταβίτσα Labrador-Retriever, 6 μηνών και κοινωνικοποιείται με την ανάδοχη εθελόντριά μας (puppy walker), Κατερίνα Καπασούρη στην Αθήνα.

Εργαζόμενες ομάδες σκύλων-οδηγών τυφλών


Ο Μάγιο (Mayo) και η Παρασκευή

Mayo
Ο Μάγιο, είναι ένα μαύρο Labrador-Retriever που κοινωνικοποιήθηκε από την Πέννυ Στούμπου και σήμερα, είναι ο σκύλος-οδηγός της Παρασκευής Κουτσαΐδη που έχει ολική απώλεια όρασης. Η ομάδα, ζει στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η Τζαζ (Jazz) και ο Γιώργος

Jazz
Η Τζαζ, είναι ένα σοκολατί Labrador-Retriever που κοινωνικοποιήθηκε από τον Δημήτρη Κομινάκη και σήμερα, είναι ο σκύλος-οδηγός του Γιώργου Μαρσέλλου που έχει ολική απώλεια όρασης. Η ομάδα, ζει στην Κηφισιά.

Η Κρύσταλ (Crystal) και η Εύη

Crystal
Η Κρύσταλ, ένα ξανθό Labrador-Retriever, είναι ο σκύλος-οδηγός της Έυης Σταμάτη που έχει ολική απώλεια όρασης. Η ομάδα, ζει στη Θεσσαλονίκη.

Ο Λέιζυ (Lazy) κι ο Μανόλης

Lazy
Ο Λέιζυ, είναι ένα μαύρο Labrador-Retriever που κοινωνικοποιήθηκε από τις Ντέμιαν Κατσαδώρου και Κατερίνα Γκιώνη. Είναι ο σκύλος-οδηγός του Μανόλη Διαμαντίδη, που έχει ολική απώλεια όρασης και ζουν στην Αθήνα.

Η Μέρσι (Mercy) και η Άντρεα

Merci
Η Μέρσι, ένα μαύρο Labrador-Retriever και η Andrea Applebee που έχει μερική απώλεια όρασης, μας ήρθαν από τις ΗΠΑ. Ζουν μόνιμα στην Ελλάδα και υποστηρίζονται από τη σχολή “Λάρα”.

Βετεράνοι σκύλοι-οδηγοί τυφλών


Η Μέη (May) και η Ιωάννα-Μαρία

May
Η Μέη, ένα ξανθό Labrador-Retriever, ήταν για 10 χρόνια, ο πιστός σκύλος-οδηγός της Ιωάννας-Μαρίας Γκέρτσου, που έχει ολική απώλεια όρασης. Η Ιωάννα, είναι Προέδρος ΔΣ και ιδρυτικό μέλος της σχολής “Λάρα”. Σήμερα η Μέη, είναι 13 ετών κι απολαμβάνει τη ζωή και την αγάπη ενώ παραμένει η κύρια εκπρόσωπος της σχολής σε εκδηλώσεις, τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σκύλοι που δεν κατάφεραν να γίνουν οδηγοί τυφλών

Η Μπαγκέτ (Baguette)

Η Μπαγκέτ, είναι ένα ξανθό Labrador-Retriever. Κοινωνικοποιήθηκε από την Μαρία Πιτταρά κι εκπαιδεύτηκε ως σκύλος-οδηγός τυφλών. Δυστυχώς δεν κατάφερε να πάρει πτυχίο και σήμερα ζει με την κόρη της Μαρίας, την Δέσποινα Μαλλιαρού στο Βόλο. Baguette

Η Φλερ (Fleur)

Η Φλερ, είναι ένα σοκολατί Labrador-Retriever. Κοινωνικοποιήθηκε από την Αθηνά Κοντοσώρου και βγήκε από το πρόγραμμα εκπαίδευσης σκύλων-οδηγών, στο τέλος της κοινωνικοποίησης. Σήμερα, ζει με την Μαρία Γουναροπούλου και την οικογένειά της στη Γλυφάδα. Fleur

O Ρίτσαρντ (Richard)

Ο Ρίτσαρντ, είναι ένα ξανθό Labrador-Retriever. Κοινωνικοποιήθηκε από τον Αλέξανδρο Παράσχη κι εκπαιδευτηκε ως σκύλος-οδηγός τυφλών μα δυστυχώς, λίγο αργότερα αποσύρθηκε. Σήμερα, ζει με τον Αλέξανδρο Παράσχη. Richard

Σκύλοι-οδηγοί που δεν είναι πια κοντά μας


Η Λάρα ( Lara 2003-2019)

Lara
Η Λάρα, ένα μαύρο Labrador-Retriever, ήταν ο 1ος σκύλος-οδηγός της Ιωάννας-Μαρίας Γκέρτσου, ο 1ος σκύλος-οδηγός στην Ελλάδα και η αφορμή για την ίδρυση της σχολής “Λάρα”. Έφυγε σε ηλικία 16 ετών.

Ο Άφεξ (Aphex 2009-2019)

Apphex
Ο Άφεξ, ένα ξανθό Labrador-Retriever, ήταν ο σκύλος-βοηθός του Αντώνη Ρέλλα, που έχει ακρωτηριασμό άνω και κάτω άκρου. Είχε εκπαιδευτεί κατ’ εξαίρεση από τη σχολή σκύλων-οδηγών “Λάρα”. Έφυγε σε ηλικία 9 ετών από Λευχαιμία.

Ο Μάριο (Mario 2011-2018)

Mario
Ο Μάριο, ένα ξανθό Labrador-Retriever, είχε κοινωνικοποιηθεί από τον Πάνο Νιστηκάκη και ήταν ο σκύλος-οδηγός της Αθανασίας Τσίτου που έχει ολική απώλεια όρασης. Η ομάδα ζούσε στη Θεσσαλονίκη. Ο Μάριο, έφυγε σε ηλικία 7 ετών από Λευχαιμία.

Η Σίσυ ( Sissy 2009-2019)

Sissy
Η Σίσυ, ήταν ένα λυκόσκυλο που δεν κατάφερε να γίνει οδηγός τυφλών μα παρέμεινε στο δυναμικό της σχολής “Λάρα, δίπλα στην Αθηνά Κοντοσώρου που έχει μερική απώλεια όρασης. Έφυγε σε ηλικία 10 ετών από Καρκίνο.

Η Ντάιαμοντ (Diamond 2012-2017)

Diamond
H Ντάιαμοντ, ένα μαύρο Labrador-Retriever που κοινωνικοποιήθηκε από τον Δημήτρη Παπάζογλου, ήταν ο σκύλος-οδηγός του Τάκη Κόλια που έχει ολική απώλεια όρασης. Έφυγε απρόσμενα το 2017 από δηλητηρίαση σε ηλικία 5 ετών.

Επικοινωνία ηλ. ταχυδρομείου :

Διαχείριση ιστοχώρου: admin at laraguidedogs.gr (αντικαταστήστε at με @)

Μπορείτε να μας βρείτε στο facebook στη σελίδα Lara Guide Dog School

και στο instagram: instaLara